Traject Terra - Afscheid nemen van je geliefde

Traject Terra - Afscheid nemen van je geliefde

Herken je dit?

Je verloor net je partner, je ouder, je kind, een geliefde. Je wil graag ondersteuning voor jezelf of je naasten tijdens de hele afscheidsperiode vanaf het moment van overlijden (of zelfs nog daarvoor) tot enkele maanden na het overlijden. Je wil je goed omringen tijdens deze moeilijke periode, nu, maar ook na de uitvaart, op het moment dat het rouwrumoer verstomt.  

Traject Terra slaat dus een unieke verbinding tussen de rauwe periode van dood en afscheid nemen en het rouwen dat daarna begint. Door op een actieve wijze te participeren in en bij te dragen tot het afscheid, verloopt het rouwproces nadien anders. Je voelt je dankbaar om hetgeen je hebt kunnen betekenen in deze moeilijke periode, je hebt gedaan wat je graag wilde doen en dat helpt.

Traject Terra, wat brengt het je?

Vier essentiële elementen voor een warme uitvaartperiode...

 • Je staat stil bij wat is...
  Je komt op adem, je vertelt je verhaal. Ik luister, stel vragen, ben nabij...
 • Ik praten over alle stappen in de uitvaartperiode en je krijgt voeling met wat je wil
  We bekijken wat ik voor je kan betekenen. Door op een actieve manier bij te dragen tot de uitvaart en alles wat daarbij komt kijken, start je rouwproces op een gunstige wijze. Ik werk daarbij altijd geheel op maat. Elk traject is uniek.
 • We geven samen vorm aan de verschillende fazen van de uitvaartperiode
  Ik begeleid je in het zetten van de stappen die belangrijk zijn om van de uitvaartperiode een warme en waardevolle periode te maken.
 • Je rondt de uitvaartperiode na een aantal maanden af via een ritueel
  Een ritueel is een belangrijke schakel in een traject. Het bakent iets af, het geeft een aanzet tot een nieuwe fase. We bekijken welk ritueel geschikt is in jouw specifieke context. We bepalen samen de vorm van dit ritueel en gaan ermee aan de slag. Op dit moment is er eveneens de ruimte om terug te blikken op de voorbije uitvaartperiode. Dit ritueel is een krachtige stap in jouw rouwproces. Het transformeert je en je ervaart een nieuwe energie, een nieuwe kracht. Je maakt ruimte voor positieve emoties als dankbaarheid en vertrouwen en probeert je leven te hervatten vanuit die nieuwe hervonden kracht.

Concreet

Wat? Individuele begeleiding van de gehele uitvaartperiode, op maat. Een traject van een aantal maanden waarin je ondersteund wordt in het afscheid nemen van en het rouwen om een geliefde. Samen zoeken we naar een andere manier van vasthouden, continuing bonds. Het traject wordt afgerond via een ritueel, op een moment dat jij er klaar voor bent.

Concreet? Ik ondersteun je in de kunstzinnige vormgeving van één van de rituelen die gangbaar zijn bij een overlijden: aflegging, laatste groet, kisting, crematie, begrafenis. Ik werk daarbij zij aan zij met de begrafenisondernemer van jouw keuze. Na de uitvaart volgt een reeks rouwsessies, waarbij we stilstaan bij jouw band met de overledene en hoe die ook na de dood nog van betekenis kan zijn.

Voor wie?

 • Voor mensen die een geliefde verloren hebben of dreigen te verliezen
 • Voor ouders die hun kinderen goed willen omkaderen bij het verlies van een familielid

Alles op een rij

 • Traject Terra: individuele begeleiding van de uitvaartperiode, op maat (15u individuele begeleiding op maat)
 • Concreet: 5 individuele sessies van 2u, kunstzinnige begeleiding van de laatste groet, de begrafenis of een ander gekozen ritueel (3u), gepersonaliseerde kunstige memobox (professionele materialen), gedenkboek, beelddagboek, afrondend ritueel (2u)
 • Kostprijs: 1.200 EUR, inclusief BTW (kan in schijven betaald worden)

Inschrijven of meer informatie? Vul onderstaand formulier in.

Traject Terra - Afscheid nemen van je geliefde
 • {{ message }}
 • {{ bookable_message }}
 • {{ event_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x