Traject Terra - Afscheid nemen van je geliefde

Traject Terra - Afscheid nemen van je geliefde

Herken je dit?

Je verloor net iemand van betekenis via overlijden -of dit staat te gebeuren- en je voelt je overweldigd door al het geregel dat plots op je afkomt en de vele beslissingen die moeten genomen worden. Je voelt aan dat de uitvaartperiode een waardevolle periode is maar je weet niet goed hoe je het allemaal wil aanpakken. Je stelt je vragen bij de verschillende stappen van het gehele proces van uitvaart en afscheid nemen en wil hier graag met iemand over praten zodat je zicht krijgt op wat je wil en hoe je de uitvaartperiode kan omvormen tot een waardevolle tijd voor jezelf en je naasten.

Bovendien ben je op zoek naar iemand die er ook nog voor je is na de uitvaart, op het moment dat het rouwrumoer verstomt. Via een aantal individuele en groepssesies kan je op verhaal komen en je ervaringen delen met lotgenoten. 

Traject Terra slaat dus een unieke verbinding tussen de rauwe periode van dood en afscheid nemen en het rouwen dat daarna begint. 

Traject Terra, wat brengt het je?

Vier essentiƫle elementen voor een warme uitvaartperiode...

 • Je staat stil bij wat is...
  Je komt op adem, je vertelt je verhaal. Ik luister, stel vragen, ben nabij...
 • Ik licht de verschillende stappen toe van de uitvaartperiode en je krijgt zicht op wat je wil
  We bekijken wat ik voor je kan betekenen. Doordat je zicht hebt op de totaliteit van de uitvaartperiode krijg je er meer vat op.
 • We geven samen vorm aan elk van de verschillende fazen van de uitvaartperiode
  Ik begeleid je in het zetten van de stappen die belangrijk zijn om van de uitvaartperiode een warme en waardevolle periode te maken.
 • Je rondt de uitvaartperiode na een aantal maanden af via een ritueel
  Een ritueel is een belangrijke schakel in een traject. Het bakent iets af, het geeft een aanzet tot een nieuwe fase. We bekijken welk ritueel geschikt is in jouw specifieke context. We bepalen samen de vorm van dit ritueel en gaan ermee aan de slag. Op dit moment is er eveneens de ruimte om terug te blikken op de voorbije uitvaartperiode. Dit ritueel is een krachtige stap in jouw rouwproces. Het transformeert je en je ervaart een nieuwe energie, een nieuwe kracht. Je maakt ruimte voor positieve emoties als dankbaarheid en vertrouwen en probeert je leven te hervatten vanuit die nieuwe hervonden kracht.

Concreet

Wat? Individuele begeleiding van de gehele uitvaartperiode, op maat. Een traject van een aantal maanden waarin je ondersteund wordt in het afscheid nemen van en het rouwen om een geliefde. Het traject wordt afgerond via een ritueel, op een moment dat jij er klaar voor bent.

Concreet? Ik ondersteun je in de kunstzinnige vormgeving van de rituelen die gangbaar zijn bij een overlijden: aflegging, laatste groet, kisting, crematie, begrafenis. Ik werk daarbij zij aan zij met de begrafenisondernemer van jouw keuze.

Voor wie?

 • Voor mensen die een geliefde verloren hebben
 • Voor mensen die een geliefde dreigen te verliezen
 • Voor mensen die hun uitvaart nu al willen voorbereiden

Alles op een rij

 • Traject Terra: individuele begeleiding van de uitvaartperiode, op maat
 • Concreet: 5 individuele sessies van 2u, kunstzinnige begeleiding van het ritueel van de laatste groet (4u), gepersonaliseerde kunstige memobox, gedenkboek, beelddagboek, afrondend ritueel (2u)
 • Kostprijs: 1.000 EUR, inclusief BTW

Inschrijven of meer informatie? Vul onderstaand formulier in.

Traject Terra - Afscheid nemen van je geliefde
 • {{ message }}
 • {{ bookable_message }}
 • {{ event_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x