Anje Claeys

Anje Claeys

Mijn insteek

Ik ben Anje Claeys, kunstenaar en tevens ook creatieve compagnon in rouw- en zoekprocessen. Als visualisator en kunstzinnig facilitator ben ik gericht op verandering en transformatie via de toegangspoort van het creatieve.

Ik ben mensen nabij in hun zoeken en vinden. Ik doe dit via creatieve trajecten en rituelen, op een intuïtieve manier. Ik ga daarbij coachend aan de slag, met de blik gericht op het hier en nu, vanuit de overtuiging dat al wat ons overkomt een mogelijkheid in zich draagt om te evolueren naar 'de mooiste versie van jezelf'. De eerste stap daarin is om je te verbinden met je essentie. Je verlaat het denken en zakt in het voelen. Vanuit deze zachte energie ga je op ontdekkingstocht. Geduldig én nieuwsgierig...

Mijn achtergrond

Mijn opleiding en loopbaan startte klassiek aan de KU Leuven (BSc, MSc, PhD) maar in 2014 voelde ik dat de tijd rijp was om mijn hart te volgen en voluit te kiezen voor een pad als kunstenaar, ondernemer en coach. Ik volgde diverse opleidingen in grafiek en gaf talloze creatieve workshops aan kinderen en volwassen. Daarnaast bekwaamde ik me in kinderyoga en mindfulness. Verder volgde ik training in verbindende communicatie (een onderscheid leren maken tussen behoeftes en strategieën), verbindende besluitvorming (waarin iedereen zich gehoord voelt), sociocratie (navigeren vanuit spanning), scribing,... een verhaal dat nooit eindigt.

Ik hou van wandelen in de Hagelandse velden, Zwitserse bergen en Noorse fjorden en herbron geregeld in de natuur. Ik ben heel erg graag bezig met kunst en creëren. Ik hou van het langzame proces van 'handmade' en weet hoeveel voldoening en vreugde het me brengt om met mijn handen bezig te zijn. Verder hou ik er ook van mensen met mekaar te verbinden waardoor synergieën mogelijk worden. In die flow bouw ik aan De Broeikas, een verstillende cowerkplek in Neervelp. Daar woont een bruisende community voor ondernemende mensen die een verschil willen maken in de wereld.

Ik ben mama van 3 kinderen: Lore is 21, Thimen is 19 en Jade is 13. Benoît en ik richtten het cowoonproject 'De Kaasdroger' op waar we op een ecologische manier samenleven met 3 andere gezinnen.

Mijn eigen groeiwerk

Ooit lang geleden studeerde ik geneeskunde, biochemie, virologie en deed ik een doctoraat in de medische wetenschappen. Toch voelde ik dat dit niet écht mijn ding was. Ik besloot mijn hart te volgen en startte een opleiding vrije grafiek. Ik werkte nog een hele tijd binnen de wetenschappelijke wereld maar in 2014 koos ik resoluut voor de gezellig mix van kunst en sociaal ondernemerschap. Meer en meer vindt de taal van de kunsten zijn plek in mijn werk en leven. Ik werk momenteel als visualisator in diverse contexten. Ik maak de essentie helder door verhalen te visualiseren. Mijn atelier als kunstenaar bevindt zich in de Abdij van Keizersberg in Leuven. Je kan er altijd eens komen kijken. Maak gerust een afspraak.

Graag kennismaken?

Benieuwd om meer te weten? Ik ontvang je graag voor een verkennend gesprek waarin we kennismaken met elkaar, jouw vraag scherpstellen en bekijken hoe ik je kan vooruithelpen in je groeiwerk. En wil je een kunstwerk kopen of een lading kunstkaarten in huis halen, dan kan dat ook.

Anje Claeys

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x