Stapstenen

Stapstenen

Een zoektocht

Als een verlieservaring hard en pijnlijk voelt raken zin en betekenis zoek. Via de trajecten die ik aanbied, word je uitgenodigd om je ervaring van verlies op een zachte manier te integreren in je leven. We staan stil bij wat is, geven uitdrukking aan wat leeft en gaan samen op zoektocht. Hoe moelijk dat ook is. Op zoek naar een nieuwe invulling van je leven, betekenisvol en zinvol. Van daaruit blikken we vooruit.

Stap 1 - Je staat stil bij wat is...

In een rouwproces is het belangrijk om geregeld stil te staan en te kijken naar wat is. Verschillende gevoelens passeren, gaande van onmacht en schuldgevoel tot verdriet, boosheid, radeloosheid, depressie, angst,... Ook positieve gevoelens zijn mogelijk: opluchting, momenten van blijdschap, dankbaarheid. Stilstaan bij wat is, essentieel in elk rouwproces, ook het jouwe. Stilte, rust, contact met de natuur, aandacht voor je innerlijke wereld, mindful kijken naar wat zich toont met de ogen van een milde observator.

Stap 2 - Je geeft uitdrukking aan wat hier en nu in je leeft en gaat hiermee aan de slag

Op een kunstzinnige manier geef je vorm aan wat is en worden zal. Je creƫert een uniek kunstwerk vanuit je eigen energie, met kleuren die je mooi vindt en lijnen die je raken. Woord en beeld bevruchten mekaar daarbij. Je werkt je kunstwerk helemaal af tot en met de presentatie. Het proces dat je doormaakt resulteert in een diverse creaties die samen worden gebracht. We gaan op zoek naar de presentatie die past bij jouw werk en zorgen er op die manier voor dat jouw handmade creaties hun helende werking kunnen gaan uitoefenen in je directe leefomgeving.

Stap 3 - Je gaat op zoek naar nieuwe betekenis

Een verlieservaring is vaak het begin van een zoektocht naar wie je in wezen bent. De verlieservaring triggert ook oude pijnen. Pijnen die vragen om heling. Meer vragen dan antwoorden. Wil ik nog wel verder? Hoe moet ik verder? Wie ben ik nu? Elke ervaring, hoe pijnlijk ook, leidt tot nieuwe dingen, brengt ons in contact met nieuwe mensen, met nieuwe delen van onszelf, met nieuwe paden. We staan stil bij ons denken en onze mindset, en gaan op zoek naar een nieuwe invulling van het leven, betekenisvol en zinvol. We hebben aandacht voor denken en doen, zoeken en vinden, hoofd en handen, stilte en spel. Van daaruit start het proces van heruitvinding. Heruitvinding van jezelf, je relaties en je gezin, je levensmissie. In verbinding komen met je essentie. De existentiƫle lagen van je zijn.

Stap 4 - Je blikt vooruit en zet je intenties voor de toekomst kracht bij

Een ceremonie of ritueel is een belangrijke schakel in een traject. Het bakent iets af, het geeft een aanzet tot een nieuwe fase. We bekijken welk ritueel geschikt is in jouw specifieke traject. We bepalen samen de vorm van dit ritueel en gaan er uitgebreid mee aan de slag. Dit ritueel is een krachtige stap in jouw proces van heling. Het transformeert je en je ervaart een nieuwe energie, een nieuwe kracht. Je maakt ruimte voor positieve emoties als dankbaarheid en vertrouwen en leert opnieuw in je eigen kracht te gaan staan en te leven vanuit die nieuwe hervonden kracht.

Stapstenen

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x