Herfstatelier 'Hoe valt een blad?'

Herfstatelier 'Hoe valt een blad?'

Het herfstatelier 'Hoe valt een blad?' zal doorgaan in de herfstvakantie 2018 en dit op maandag 29, dinsdag 30 en woensdag 31 oktober 2018. Het wordt een bijzondere workshop met veel ruimte voor handen en harten, creëren, bewegen, samenzijn, wandelen én spelen natuurlijk! 

De workshop is gekoppeld aan de trajecten die ik aanbied. Je kan de workshop ook gewoon volgen zonder dat je in een traject zit, de workshop staat dus open voor iedereen!

De herfst, wanneer bladeren vallen...

De herfst is een prachtig seizoen waarin de natuur oude vormen loslaat. Bladeren vallen, vruchten rijpen en worden geoogst, de natuur toont zich in alle tinten, dieren bereiden zich voor op de winter, krijgen een wintervacht, verzamelen voedsel,...

Alle kinderen, jong en oud, krijgen vroeg of laat te maken met verlies. In het kleine en het grote. Dat kan te maken hebben met de dood of met een andere ervaring zoals een echtscheiding, een verhuis en allerlei andere veranderingen waar kinderen zoal mee geconfronteerd worden.

Verlieservaringen stapelen zich op doorheen het leven, ze gaan op mekaar liggen. Vaak is het zo dat een verlieservaring oude niet verwerkte wonden terug openmaakt. Daarom is het goed om ervoor te zorgen dat kinderen de nodige aandacht krijgen tijdens het rouwen en dat ze uitdrukking kunnen geven aan hun gevoelens.

Herfstatelier

Tijdens de workshop 'Hoe valt een blad?' kijken we naar de natuur en wat die ons leren kan over verlies en verandering. We gaan het hebben over allerlei soorten van verlies. Verlies van dingen, iets kwijt zijn. Maar evenzeer over verlies van huis en vrienden en ook over verlies van mensen via breuk of overlijden. We maken de vele vormen van verlies bespreekbaar en gaan daar op een creatieve en speelse manier mee aan de slag. Tekenen, schrijven, drukken,... 

We maken een bewaardoos en gaan drukken met een échte drukpers. Ook is er ruimte voor yoga, op een speelse manier gebracht. Tussendoor trekken we naar buiten, is er contact met de dieren in de tuin en spelen we in de speelboom en de boomhut. Ook maken we tijd om te filosoferen over vragen als 'Hoe valt een blad?'en 'Waar ben je nu?'.

Eindelijk opnieuw een herfstatelier, dit keer met een speciaal thema. Een thema waar kinderen als van nature in geïnteresseerd zijn. Een thema dat raakt, hen zal boeien en prikkelen. Een workshop die doorgaat in een fantastische omgeving, een grote schuur in een klein dorpje, omringd door groen.

Praktisch

Leeftijd: vanaf 6 jaar, we werken in leeftijdsgroepjes volgens de behoefte van de groep
Timing: 29, 30 en 31 oktober 2018, telkens van 9 tot 16u, met opvangmogelijkheid van 8 tot 17u
Locatie: De Broeikas, Klein-Heidestraat 28E, 3370 Neervelp (navigeren op nummer 30)
Begeleiding: Anje Claeys van BioArt, Leen Demeulenaere, oprichtster van Kreakatau en Luce Joseph, vrijwilliger bij Missing You
Prijs: een bedrag tussen 150 en 250 EUR, volgens je mogelijkheden.
Inbegrepen: deskundige begeleiding, alle materialen, memobox, gezonde tussendoortjes
Meebrengen: speelkleren die echt vuil mogen worden, gezond en milieuvriendelijk lunchpakket, de drankjes en hapjes tussendoor verzorgen we hier zelf, dus de kinderen moeten geen koekjes en sapjes meebrengen.

Na afloop nemen alle kinderen hun creaties mee naar huis en zijn deze klaar om in te lijsten!

Op 31 oktober voorzien we een kijkmoment voor ouders en familieleden om 16u, een soort van mini-expo. De kinderen vinden het altijd bijzonder dat ook hun familieleden erbij kunnen zijn dus probeer je vrij te maken, het betekent veel voor je kind.

Inschrijven via de fiche hieronder, na bevestiging via mail mag je de betaling overmaken op rekeningnummer BE39 7340 2983 8219, KREDBEBB, op naam van BioArt - Anje Claeys, met vermelding 'herfstatelier', gevolgd door de naam van je kind.

Inschrijven of meer informatie? Vul onderstaand formulier in.

Herfstatelier 'Hoe valt een blad?'
  • {{ message }}
  • {{ bookable_message }}
  • {{ event_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x