Laboland

2015. 

In een ver verleden inmiddels werkte ik gedurende 6 jaar, dag in dag uit in een labo. Ik pipetteerde er en bouwde lentivrale vectoren als mogelijke behandelpiste voor neurodegeneratieve aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer en de ziekte van Parkinson. Ooit ging ik wetenschap studeren, vanuit mijn verwondering voor het leven. Tijdens de periode van mijn doctoraatsonderzoek werkte ik in een virologisch labo. En ja, je raadt al wie daar rondliep. Marc. Marc Van Ranst. Toen ik, na mijn doctoraat, de artistieke toer opging, bleef dat niet onopgemerkt voor Marc, want Marc houdt van kunst. En dus vroeg hij me, vier jaar op rij, om de nieuwsjaarskaart te ontwerpen voor het departement ‘Microbiologie en Immunologie’. 

De kaart die je van me krijgt, is één van de kaarten die ik destijds creëerde, in 2015. Ik maakte een oplage van 350 exemplaren en dan nog wat extra.

Nog altijd hou ik van deze kaart. Ik maakte die op basis van foto’s die ik maakte in het diagnostisch laboratorium in Gasthuisberg. Ik creëerde een collage van die foto’s en daarna sneed ik die uit in een stuk lino, die ik heel veel keer afdrukte. Vervolgens pakte ik alles in op een speciale manier. In een grote houten doos.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x