Anje Claeys

Anje Claeys

Mijn achtergrond

Ik ben Anje Claeys, creatieve compagnon in rouw- en zoekprocessen. Als kunstzinnig facilitator ben ik gericht op persoonlijke transformatie via de toegangspoort van het creatieve.

Ik werk nauw samen met An Hooghe, rouwpsychologe en met Sabine Cocquyt, die een unieke verbinding legt tussen rouwzorg en zacht lichaamswerk. Indien bijkomende therapeutische ondersteuning gewenst is, verwijs ik graag naar hen door.

Wetenschappelijk-medisch opgeleid (BSc Geneeskunde, MSc Biochmie, MSc Virologie) behaalde ik in 2004 mijn doctoraat in de Medische Wetenschappen aan de KU Leuven. Ik heb 15 jaar gewerkt  aan de Leuvense universiteit en hogeschool als wetenschappelijk onderzoeker en als wetenschapscommunicator. Ik startte ik mijn grafische opleiding in 2002 en volgde diverse opleidingen in grafiek en toegepaste grafiek. In 2010 ben ik gestart als zelfstandig ondernemer en kunstenaar en gaf talloze creatieve workshops aan kinderen en volwassenen. Daarnaast bekwaamde ik me in kinderyoga en mindfulness. Ik hou van wandelen in de Hagelandse velden, Zwitserse bergen en Noorse fjorden.

Ik ben een creatieve ondernemer met een hart voor duurzaamheid. Ik hou van het langzame proces van handmade en weet hoeveel voldoening en vreugde het me brengt om met mijn handen bezig te zijn. Verder hou ik er ook van mensen met mekaar te verbinden waardoor synergieën mogelijk worden. In die flow bouw ik aan De Broeikas, een verstillende cowerkplek voor kunstenaars, zelfstandigen en klimaatpioniers, die een verschil willen maken in de wereld. 

Ik ben mama van 3 opgroeiende kinderen: Lore is 19, Thimen is 17 en Jade is 11. Benoît en ik richtten het cowoonproject 'De Kaasdroger' op waar we op een verbonden en ecologische manier samenleven met 3 andere gezinnen.

Mijn eigen rouwwerk

Waarom doe ik wat ik doe? Omdat ik ooit zelf geconfronteerd werd met een heftig rouwproces. Omdat niets me toen scheen te helpen. Omdat ik toen zelf even het noorden helemaal kwijt was. In mijn eigen rouwen en zoeken voelde ik me het meest geholpen door met mijn handen aan de slag te gaan, dingen te creëren en op die manier uitdrukking te geven aan wat er te voelen was in het hier en nu. Zo kwam ik stap voor stap vooruit, met tonnen geduld en zacht vertrouwen. Om vervolgens weer voluit in het leven te gaan staan en te genieten. 

Worstel je met je verlies? Krijg je het niet alleen voor mekaar? Dan begeleid ik je graag op een creatieve manier doorheen je rouwwerk. Zo sta je er niet alleen voor en zie je de dingen misschien wel weer wat lichter.

Mijn eigen zoekwerk

Ooit lang geleden studeerde ik geneeskunde, biochemie, virologie en deed ik een doctoraat in de medische wetenschappen. Toch voelde ik dat dit niet écht mijn ding was. Ik besloot mijn hart te volgen en startte een opleiding vrije grafiek. Ik werkte nog een hele tijd binnen de wetenschappelijke wereld maar in 2006 koos ik resoluut voor kunst en  ondernemerschap. Een hele zoektocht die niet altijd over rozen liep. 

Wil je zelf ook een carrièreswitch maken, dan ben je bij mij op het juiste adres voor een creatieve begeleiding op maat. Sta je voor een berg zoekwerk en wil je er op een creatieve manier doorheen geloodst worden, dan ben ik graag jouw 'compagnon de route' in de trajecten die ik aanbied.

Even kennismaken?

Kennismaken kan vrijblijvend via een gesprek van 30 minuten waarin we even de tijd nemen om mekaar te leren kennen en te bekijken hoe en op welke manier ik je kan helpen. Stuur me een mailtje en we maken een afspraak.


Anje Claeys

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x