Drukwerk

Hieronder vind je wat uitleg bij een aantal technieken waarover ik regelmatig eens een workshop geef. Ik kan ook workshops geven op vraag. Vraag gerust een offerte op maat.

Linosnede

De grafische techniek die we zullen toepassen is bekend als 'reduction lino cut'. Het is een linosnede in verschillende stadia waarbij je verschillende fasen doorloopt van wegsnijden en drukken, waardoor je een uniek resultaat verkrijgt. Wil je alvast weten hoe het gaat, dan kan je dit filmpje bekijken.

Micadruk

Binnen de diepdruk zijn er een aantal droge diepdruktechnieken ontwikkeld die geen gebruik maken van zuur- en zoutbaden. Aan de hand van eenvoudige materialen uit een gewone 'doe-het-zelf'-zaak brengen we reliëf aan op een mica-plaat. We maken hierbij gebruik van tape, lijm, acrylverf, modeleerpasta's en andere materialen. Eens de platen klaar zijn voor druk kunnen we ze ininkten als een gewone etsplaat. Vervolgens afdrukken en klaar is kees.

Collografie

De collografie is een droge diepdrukmethode die afkomstig is uit landen waar mensen niet vrij beschikken over metalen platen. Ze gebruiken eenvoudige materialen waarmee ze een kartonnen plaat beplakken. Ze maken ze een soort van 'collage' van de plaat, en dit met verschillende materialen die in laagjes boven mekaar worden gekleefd. Eens de collage klaar is wordt het geheel bedekt met een laagje aluminiumpapier. Nu de platen klaar zijn voor druk kunnen we ze ininkten als een gewone etsplaat. Vervolgens afdrukken en klaar is kees.

Materiaaldruk

Drukken met platen van hout, lino, vele lagen boven mekaar. Experimenteren met diverse drukbare materialen, spelen met vorm en kleur! We werken met verschillende types van hout en ook met verschillende formaten. We drukken vele lagen boven mekaar in steeds andere tonen waardoor er een interessante gelaagdheid ontstaat. Deze workshop is een verhaal van spel en verrassing, van niet weten waar je begint en verrast zijn door het resultaat. Elke drukgang een feest! Verwondering voor beeld, laag na laag na laag!

Chine collé

Op basis van werk dat je al eerder maakte (etsplaat, mica, collografie) maken we nieuwe en verrassende afdrukken met dunne vellen Japans papier. Evenzeer ander papier kan gebruikt worden, gekleurd, met letters, oude kranten,... We leren hoe je op een heel eenvoudige manier verrassende elementen toevoegt aan je afdruk. We staan ook stil bij de techniek van ininkten en afslaan. Bijzondere techniek, mooie resultaten, een mix van collagetechnieken en drukken! Breng je oude etsplaten weer tot leven en verbluf jezelf.

Drukwerk

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x