Doodgewoon

Doodgewoon

Workshop - Doodgewoon

Het leven vertakt zich... En soms breekt er een tak, gaat er iemand dood. Een opa of een oma, een mama of een papa, een leeftijdsgenootje, een vriend, een klasgenoot. Als dat laatste gebeurt, kan dat een schoolgemeenschap danig op zijn kop zetten. Dan ontstaat er de behoefte om met dit gezamenlijk verdriet aan de slag te gaan.

Ik bied ondersteuning bij die momenten via een workshop op maat. We drukken ons creatief uit. Letterlijk en figuurlijk. Ik kom immers naar de school met een drukpers en daar gaan we verhalend en drukkend mee aan de slag.

Voor mij is het belang van uitdrukken van gevoelens, de mooie en de pijnlijke, essentieel in een rouwproces. Vandaar dat ik deze workshop ontwikkelde en nu ook aanbied voor rouwende klassen.

Neem contact met me op en we maken een afspraak. Ik sta je klas of school graag bij in jullie rouwproces.

Bij afloop van de workshop hebben de kinderen gedrukt met een echte drukpers en nemen ze een mooi kunstwerk mee naar huis, klaar om in te lijsten en hen verder te ondersteunen in hun rouwproces...

Praktisch

  • Workshop van 2u
  • Creatieve technieken: praatstok, druktechnieken, kringgesprek, uitdrukken van indrukken
  • Voor leerlingen van de tweede of de derde graad van het basisonderwijs
    De workshop kan eveneens aangeboden worden aan leerlingen van het middelbaar onderwijs
  • Voorzie een lokaal met een aantal vrije tafels en water in de buurt
  • Graag een leerkracht in de buurt voor bijkomende ondersteuning van de leerlingen

Het is eveneens mogelijk om op basis van dit aanbod een workshop van een hele dag te voorzien. In dat geval worden ook creatieve technieken aangereikt en is er meer diepgang mogelijk. Er kunnen meerdere begeleiders voorzien worden. Ondersteuning door psychologen is eveneens mogelijk. 

Ik ben verbonden met het Expertisecentrum Verbinding in Verlies, gelegen in Roosbeek/Boutersem. Daar werkt een multidisciplinair team van hulpverleners allen gespecialiseerd in de thema's rouw en verlies. De link naar hun website vind je hier

Doodgewoon

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x