Rouwzorg

Rouwzorg

Herken je dit?

Het is lastig als verlies je leven kruist. Het dwarsboomt je plannen, je dromen, je leven. Soms weet je dan niet meer hoe het nu verder moet. Je voelt je alleen in je proces. Je probeert je geliefden te sparen door niet te praten over je eigen verdriet. Je heb moeite om helemaal in het hier en nu te zijn omdat het maalt in je hoofd, omdat je zoveel piekert, want het voelt allemaal zo surrealistisch, zinloos en zonder betekenis.

Het kan ook anders, het hoeft niet zo te zijn.

Het kan heel helpend zijn om hierbij ondersteuning te zoeken. Iemand aan de zijlijn bij wie je op verhaal kan komen. Iemand waarmee je je zoeken en trachten kan delen, het onbespreekbare, het onzichtbare, het onbereikbare, de shit. De moeilijke dingen waarmee je je huisgenoten en vrienden niet voortdurend mee wil lastig vallen. Een veilige plek, waar je helemaal jezelf kan zijn, een veilige plek waar je je ongedwongen kan uiten. 

Graag bied ik je de mogelijkheid om creatief aan de slag te gaan met je verlies. Bij mij in het atelier kom je om tot jezelf te komen en ook om iets te doen, iets te maken, iets te creëren, waardoor je je verbonden voelt met de persoon die er niet meer is. Een kunstwerk over jullie energie samen of een kunstwerk dat iets vertelt over nieuwe betekenissen. Iets concreet en tastbaars. Iets moois, dat je zelf maakte. 

Misschien is dit wel een aanpak die bij jou past? Indien ja, verken dat onderstaande trajecten.

Individuele trajecten op maat

Ik bied 2 trajecten aan:

Traject Memo: ondersteunend traject dat loopt over 6-12 maanden 

Traject Manus: deugddoend traject van ongeveer 6 maanden

Individuele coachingsessies zijn ook mogelijk. Een sessie van 1 uur bestaat uit een gesprek waarin ik al tekenend en schilderend aanwezig ben. Je ontvangt elke keer een handgemaakte tekening bij afloop van de sessie. Deze tekening is een weergave van wat zich ontvouwt tijdens het gesprek en werkt verder na thuis. Na een aantal sessies toont zich jouw persoonlijk verhaal, in woord en beeld.


Groepstraject

Het groepstraject gebeurt online en bestaat uit 3 sessies in een groep van minimaal 2 en maximaal 7 deelnemers.

Traject Lumen: ondersteunend traject dat loopt over de termijn van 1 à 2 maanden. Er is een groep op donderdagnamiddag (14-17u) en een groep op donderdagavond (19-22u).


Heb je vragen? Wil je eerst eens zien of het klikt? Mail me dan en we maken een afspraak. 

Rouwzorg

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x