SciArt

SciArt

Ets voor een wetenschapper

In de wereld van wetenschap zijn er diverse tradities en rituelen gangbaar. Er zijn zo van die momenten in het leven van een wetenschapper die vragen om een speciale attentie. Een doctoraat, een publicatie, een promotie, een emeritaat,... Immers, een wetenschappelijke loopbaan getuigt van passie en idealisme, maar eveneens van hard werken en doorzettingsvermogen. Af en toe kan het dus wel deugd doen om iemand op een heel bijzondere manier te waarderen. Via een ets op maat bijvoorbeeld.

Ik maak etsen op vraag omtrent diverse wetenschappelijke thema's. Eveneens mogelijk is het ontwikkelen van covers voor peer-reviewed journals. Gezien ik wetenschappelijk opgeleid ben en een doctoraat aflegde aan de KU Leuven, spreek ik de taal van de wetenschap en kan ik me makkelijk inwerken in diverse onderzoekstopics. Ik kom langs voor een verkennend gesprek, lees de paper in kwestie, bekijk de figuren en transformeer dit alles tot een ambachtelijk gecreƫerde print, gerealiseerd op de drukpers. Ik maak telkens een aantal ontwerpen en daarvan kan een fotografische reproductie gemaakt worden.

Prijs voor dit unieke aanbod: 2.000 EUR, excl. BTW

Deze prijs omvat:

  • Reeks van 10 unieke handmade prints op handgeschept papier, te gebruiken als kunstwerk in de inkomhal van je labo of je kantoor, geschenken voor je doctoraatsstudenten, relatiegeschenk voor externe partners, blijk van waardering voor je diensthoofd,...
  • Formaat en kleur naar keuze
  • Advies betreffende framing en presentatie
  • Alle vereiste overlegmomenten
  • Levering

Enkele voorbeelden

Een viroloog werkte jarenlang op HIV, een biologe bestudeerde de retina van de kat, een arts deed research op lentivirale vectoren, een 'scientific journal' vraagt een kunstige cover,... Name it, I do it. Geef me wat startmateriaal, steriel of persoonlijk, en ik tover het om tot een veelzeggend en vooral herkenbaar kunstwerk dat helemaal resoneert met je vraag.

In 2013 ontwikkelde ik op vraag van een wetenschappelijk onderzoeksteam een cover voor het wetenschappelijk tijdschrift 'Cell Reports' (2013, 5). Een paper van Dr. Jan De Rijck et al. onder supervisie van Prof. Dr. Zeger Debyser. Het artikel handelde over 'Retargeting Gammaretrovirus integration by engineering BET-proteins'.

 

In 2014 opnieuw zo'n voorstel op vraag van Prof. Dr. Dirk Daelemans en wel voor zijn paper over 'CRISPR/cas 9 editing and drug-target validation'. Een paper van de hand van Dr. Jasper Neggers et al. voor het tijdschrift 'Chemistry & Biology' (2015, 1).

 

SciArt

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x