Stiltesessie - Lezing Verlies

8 mei 2019

Stiltesessie - Lezing Verlies

Je pijn voor de wereld eren
De tijd van de Grote Ommekeer

‘Wil je de wereld redden? Start door je pijn voor de wereld te durven toelaten en eren. 

Dit is volgens de gerenomeerde ecopsychologe Joanna Macy een van de meest revolutionaire daden die je kan stellen. In deze interactieve lezing neemt Ewoud Monbaliu langs nieuwe inzichten en rituelen hoe we ons als mens terug kunnen verbinden met het levensweb.’

Woensdag 8 mei 2019, 20.00-22.00u

Lezing gegeven door Ewoud Monbaliu van Corporate Rituals.

We staan deze avond stil bij de collectieve pijn van de wereld.

Programma van de avond:

 • Je maakt kennis met de andere aanwezigen vanaf 19.30u en intro door Anje Claeys
 • We luisteren naar de voordracht gegeven door Ewoud Monbaliu om 20.00u
  We gaan in dialoog met mekaar en delen onze ervaringen
 • Woordje uitleg over De Broeikas, verstillende cowerkplek, Labo voor een Warme Wereld
 • Einde van deze avond is voorzien tegen 22u, je kan achteraf nog napraten bij een drankje verkrijgbaar aan de broeibar. 

Ewoud Monbaliu werkt als socioloog bij Levuur cvba.

Concreet

 • Begeleiders: Ewoud Monbaliu
 • Aantal plaatsen:40
 • Locatie: De Broeikas, Klein-Heidestraat 28E, 3370 Neervelp/Boutersem
 • Deelnameprijs: 10 EUR voor een duoticket - breng gratis gezelschap mee
 • Betalen kan door overschrijving op het rekeningnummer BE08 5230 4805 7313 op naam van De Broeikas. De BIC code is TRIOBEBB. Als mededeling noteer je: Inschrijving Broeiavond Verlies en je naam.

Deze lezing staat open voor iedereen, ook voor mensen die niet ingeschreven zijn voor de trajecten. Schrijf je dus snel in via deze link.

Over de facilitator

Ewoud Monbaliu (°1972) heeft een achtergrond in event-communicatie en social marketing. Tussen 1999 tot 2006 zette hij maatschappelijke evenementen zoals de Autovrije Zondagen Antwerpen, Erfgoedweekend en Week van de Fair Trade op de kaart.

Van 2005 tot 2011 was hij Managing Partner bij Change Designers, een 15-koppig communicatiebureau. Als expert in maatschappelijke verandering richtte dit bureau zich tot overheden en sociale organisaties. Ewoud onderbouwde er communicatieproducten met communicatieprocessen.Via Levuur geeft hij nu zijn passie voor participatieprocessen met burgers verder vorm. Zo boort hij een diepere laag in het woord communicatie aan, communis.

Ewoud gelooft in de creatieve kracht van mensen die verantwoordelijkheid nemen voor zichzelf en hun omgeving. Met regelmaat zet hij ook eigen acties op. Ewoud is voorzitter van de Jury Buiten Categorie van de Koning Boudewijnstichting. Deze jury ondersteunt individuen die blijk geven van maatschappelijk leiderschap.

Als initiator en voorzitter van Zuiddag vzw draagt Ewoud bij aan een  solidariteitscampagne waarbij jaarlijks zo’n tienduizend jongeren tijdens de schooluren een dagje werken. Hun loon van 1 dag schenken ze aan leeftijdsgenoten uit het Zuiden.

Als jonge twintiger organiseerde hij drie jaar op rij de D-Dag, Dag van de Democratie.

Stiltesessie - Lezing Verlies

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x