Workshop 'Missen'

Beeldend werken rond een bepaald thema werkt helend, zeker als je dat doet samen met anderen. We hebben immers veel te leren van en aan mekaar. Er wordt voldoende tijd voorzien voor kennismaking en verbinding, uitwisseling en verwerking, voor techniek en uitdrukking.

Een bijzondere workshop met ruimte voor woord en beeld, een wandeling in de natuur, een tas thee en zinvolle babbels. Je gaat naar huis met een persoonlijke creatie, klaar om in te lijsten, en zin in meer...


Concreet

Thema

Over mensen die we moeten missen, omdat ze er niet meer zijn, omdat ze een andere weg uitgingen, omdat we ze kwijtspeelden. Verlies maakt deel uit van het leven. Het omvat steeds een proces van loslaten, van 'anders' leren vasthouden. Dat loopt soms vlot en soms minder vlot. Beeldend aan de slag gaan rond een verlieservaring werkt helend en helpt om weer een stapje verder te zetten in een lang en langzaam proces van het integreren van de verlieservaring in je levenslijn.

Techniek

Monotype is een techniek binnen de vlakdruk waar je gebruik maakt van een plaat van mica die je inrolt met drukinkt. Vervolgens bewerk je die inktlaag met materialen waarmee je de inkt lokaal verwijdert. Eens je tekening is overgebracht op de plaat kan je ze afdrukken. Op deze manier creƫer je unieke drukken. Je kan ook makkelijk verschillende lagen boven mekaar drukken. Ook bestaan er methoden waarvoor je geen drukpers nodig hebt: doortekenen en gelatineprint. Ook deze methoden komen aan bod. Voor elk wat wils dus.

Meebrengen

Deelnemers dienen het volgende materiaal te voorzien:

  • Eigen schetsen of startmateriaal
  • Een voorwerp dat je herinnert aan wie of wat je mist of breng een foto mee, een tekst, een citaat
  • Breng ook een schort mee die onuitwisbaar vuil mag worden en doe vooral niet je beste kleren aan...

Ieder werkt op zijn eigen tempo. We werken op klein formaat. Na afloop krijg je er ook nog een passe-partout bij waardoor het werk klaar is om in te kaderen en op te hangen. Klaar om zijn werk te doen. In je huis, je leefruimte, je nest.


Interesse?

Stuur me een mail en we bekijken hoe ik je kan helpen.

Workshop 'Missen'

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x