Trajecten voor kinderen en jongeren

Trajecten voor kinderen en jongeren

Trajecten voor kinderen en jongeren

In de trajecten voor kinderen en jongeren staat het creatieve werken centraal. Zelf een kunstwerk maken dat uitdrukt hoe je je voelt en waar je naartoe wil. Helend, speels, creatief. 

Toch niet gaan praten?

Vele kinderen en jongeren vinden het niet zo makkelijk om woorden te geven aan wat ze voelen. Al tekenend en schetsend kunnen ze de dingen vaak makkelijker uitdrukken. 

  • Zit je kind met moeilijke vraagstukken en existentiële vragen? Zoek je iemand om jou en je gezin bij te staan? Wil je de vraagstukken graag ontrafelen?
  • Voel je dat je kind het moeilijk heeft met het verlies van een geliefde? Blijft hij of zij ermee zitten? Is het moeilijk bespreekbaar? Voel je dat je kind ondersteuning kan gebruiken via een creatieve en speelse insteek? 

Aanpak

De aanpak bestaat vooral uit het creatief bezig zijn en al doende creëren, delen, lachen, babbelen. Het resultaat, hoewel dat niet centraal staat, mag er altijd zijn. We tekenen, schilderen en drukken ook met de drukpers. Zo drukken we ons letterlijk en figuurlijk uit. Drukken met de drukpers is vooral leuk! Heerlijk om doen. Even weg uit ons hoofd en helemaal zakken in de handen en het doen. 

Achtergrond

Ik heb in het verleden talloze workshops en yogalessen gegeven aan kinderen en jongeren in schoolcontext (als wetenschapscommunicator) en vrijetijdscontext (via workshops in De Broeikas, Kreakatau en Atelier Blauwhof). Ik werkte met kinderen van diverse achtergronden en met behoorlijke rugzakjes op emotioneel, sociaal en schools gebied. In die zin is er veel expertise aanwezig en kan ik misschien wel de ondersteuning bieden die je kind nu nodig heeft. Ik volgde een opleiding tot kinderyogadocent en trainingen in verbindende communicatie. 

Ik ben verbonden met het dagziekenhuis van UPC KU Leuven (Huis 6) waar ik tekenend aanwezig ben bij gesprekken. Via ontrafelsessies ontwarren we er complexe vraagstukken en staan we stil bij existentiële vragen.

Praktisch

De individuele sessies gaan door in Boutersem, Leuvensesteenweg 30. Een heerlijke zolderkamer met een drukpers. The place to be om je expressief uit te drukken. 

Is het moeilijk om het traject gefinancierd te krijgen, meld me dit dan eventjes en ik bekijk wat ik kan doen.

Lijkt dit jou wel wat? Vermoed je dat je kind het leuk zal vinden om iets te maken en eerder al doende bezig wil zijn met zijn of haar verdriet? Maak dan een afspraak en we bekijken het samen.

Trajecten voor kinderen en jongeren

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x