7. Dromen Vangen

20 oktober 2023

7. Dromen Vangen

Ik mocht mijn werk als ontrafelaar en visualisator voorstellen op de studiedag van de Interactie-Academie in Antwerpen. Dit op de studiedag 'Dromen vangen. Over vernieuwing in de hulpverlening'. Life Story Work, het zichtbaar maken van de ondergesneeuwde verhalen van jongeren die een groot deel van hun leven doorbrachten in een context van jeugdzorg. Vandaag presenteerde ik de resultaten van de cocreatie met Kyara en met Chelsea. Via scribing visualiseerde ik de dingen die er voor hen toe doen.

Ik deed dat aan de hand van een giant leporello. Was zalig om maken. Een instrument dat ik ook in de toekomst nog kan gebruiken om zichtbaar en tastbaar te maken wat ik doe. 

Tijdens de lezing van Veerle Soyez kwam mijn werk eveneens aan bod. Wel machtig om dat zo te zien passeren op groot scherm in het provinciehuis van Antwerpen. De titel van de lezing: 'Samen weven aan een ruimer verhaal. Met jongvolwassenen uit moeilijke gezinssituaties en hun context narratieve (her)weven'. In het. traject met Kyara was ik buitenstaander-getuige en kunstenaar. In het traject met Chelsea was ik buitenstaande-getuige.

Best wel wat interesse voor mijn bijdrage tot het Life Story Work!

Een voorbeeld van een veelkleurige tekening die onstond in de dialoog tussen Danny Keuppens, Sabine Vermeire en ikzelf. Fijn, op die manier samenwerken. 

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x