Blog

Corona. Klimaat voor vernieuwing?

Het is zaterdag, ik fiets naar de winkel, mijn gedachten gaan alle kanten uit en komen samen in een tekst die slaat en zalft en misschien ooit wel dromen zal.

Lees meer

How to beat coronavirus capitalism?

Scribing vanuit mijn huiskamer. Scribing via zoom. Scribing waar het kan. Het zichtbaar maken van essentie. Daar is het om te doen.

Lees meer

Corona. De ontbrekende curves.

Over het belang van feiten, cijfers, getallen, procenten, tabellen, grafieken en statistiek. Ik heb altijd meer vragen dan antwoorden. Lastig soms, die diploma's.

Lees meer

Corona. De spiegel van de crisis en de hoop.

Stil en dankbaar aanwezig zijn bij wat er wel is. Het prille ontluikende groen. De lente in de lucht. Grond onder mijn voeten.

Lees meer

Corona. Een luchtkasteel.

Corona doet ons dromen van een nieuwe start, een nieuwe maatschappij, een warme wereld. Genieten van genoegzaamheid, voor iedereen een huis. Een droom, een fantasie misschien of is het echt zover?

Lees meer

Corona vraagt om brieven.

Tijden van virtualiteit vragen om tastbaarheid. Zachtblauw aanwezig zijn. Als troost voor wat er niet meer is. De brief hangt in je hoofd misschien. De droom wacht op de daad.

Lees meer

Coronarouw. Alles is er nog en toch is alles anders.

Ons perspectief, waar hadden we dat ook alweer gelaten? Ergens in quarantaine misschien?

Lees meer

Corona, uitnodiging tot essentie.

My essence is about finding essence in the field of endless possibilities. The essence I find step by step, through walking the trail and respecting the incubation time for the seed to burst.

Lees meer

Coronatijdperk. Ik zoom dus ik ben.

Corona herleidt mijn leven tot een cocon. Ik weet niet meer wie ik ben. Het werk smelt weg. Ik leg mijn professioneel ego opzij en kijk verwonderd naar wat komt. Voorlopig komt er niets. Helemaal niets. De vlinder is nog lang niet daar.

Lees meer

Coronavirus hakt er stevig in, onze jongeren zijn bang.

Kortwieken die vleugels. Vanaf vandaag blijft ge thuis. In uw kot. Vrijgevochten of niet. De vijand is onzichtbaar. Wij zijn niet bang.

Lees meer

Corona, het virus dat ons wakkerschudt.

In een vroeger leven was ik viroloog. Nu ben ik kunstenaar. Beide interesses liggen -wat mij betreft- heel erg kort bij mekaar. Een virus is zowat de kleinste entiteit die er bestaat. Als je een virus bekijkt met de microscoop is het een prachtig ding. Een unieke symmetrie. Een artistiek hoogtepunt.

Lees meer

Blog, blogde, geblogd.

In de voorbije jaren blogde ik heel wat bij elkaar. Ben je benieuwd, dan kan je de blogberichten hier vinden. Ik startte op de dag van de aanslagen in Parijs. Dat raakte me toen zo hard dat ik een tekening maakte en er iets bij schreef. Sindsdien volgden nog vele berichten.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x