Zonder begin en zonder einde.

26 januari 2022

Zonder begin en zonder einde.

Dinsdag 26 januari 2022

De cirkel, een vorm met betekenis. Zeker in het rouw- en zoekwerk waarin ik me specialiseer. Rouwen is net als de liefde, eindeloos, het kent geen einde en geen begin. Het gaat door en door en door. Het verandert misschien wel van intensiteit maar is grillig. Onvoorspelbaar dus hoe het gaat.

Het is een hele tijd geleden dat ik blogde op deze site. Ik begon te bloggen tijdens corona en omwille van mijn achtergrond als wetenschappelijk onderzoeker (mijn vorige leven als viroloog, over een carrièreswitch gesproken), ging het haast uitsluitend over Corona toen (fijn ook wel om terug te lezen). Deze blogs vormden evenwel de basis voor mijn werk als ontrafelaar, dat van start ging in 2021. Ik merkte namelijk hoe mijn ontrafelende blogs over de pandemie, een soort van houvast vormden voor mijn volgers. Mede vanuit die blogberichten werd de woorden 'ontrafelaar' en 'ontrafelkunde' geboren. Ik splitste dat werk af van het rouw-en zoekwerk dat ik doe en ontwierp een aparte website die luistert naar de naam www.anjeclaeys.be. Daarop lees je meer over mijn werk als ontrafelaar en hoe ik jou of je organisatie kan bijstaan bij het aanpakken van je moeilijke vragen en ingewikkelde vraagstukken.

Het creatieve rouw- en zoekwerk (ook vaak een moeilijke aangelegenheid), blijft zijn thuis vinden op deze website: www.bioart.eu. BioArt gaat voor mij over levenskunst en kunstig in het leven staan, ook als het moeilijk gaat, en misschien wel vooral dan. Via deze site en deze blog zal ik je geregeld iets vertellen over concrete casussen en hoe ik een poging doe om via de poort van het creatieve en het scheppende, iets van verschil te genereren in moeilijk-mooie verhalen die gaan over afscheid, verlies, dood en rouw. 

Iets van schoonheid toevoegen aan de moeilijkheid kan wonderen doen. Het is niet levensveranderlijk maar het poogt een toevoeging te bieden die veelbetekenend kan zijn. Dat is althans mijn betrachting. Niet meer of minder dan dat.

Ik werk graag met jongeren die existentiële vragen hebben. Met jongeren die gevoelig in het leven staan. Met jongeren die graag een andere wereld zouden willen te voorschijn toveren en die het moeten doen met de wereld zoals die nu is. Soms rauw, soms vrolijk. Soms gek, soms lastig.

Ik werk ook graag met volwassenen die een andere richting uit willen. Mensen die zich willen verbinden met hun eigen zachte kern om van daaruit iets kleins, iets bijzonders, iets veelbetekenends willen teruggeven aan de wereld. Het dappere heruitvindingswerk, heerlijk vind ik dat.

En ik werk ook graag met kinderen. Licht, energiek, plezant. Heel erg gericht op het doen. In het hier en nu. Samen kijken naar wat is, op een speels-onderzoekende manier. Ik leer er zelf veel uit en hou heel erg van het onbevangen echte, de filosofische vragen en de diepgang waartoe kinderen ons uitdagen.

Dat werk doe ik graag live, op woensdag, vanuit de groepspraktijk Verbinding in Verlies, gelegen in Boutersem. De tijd is beperkt én er is nog wat ruimte. Dus wil je je verhaal graag kwijt en voelt dit (deze website, deze blog, wat je leest over mij) als een klik, klik jezelf dan naar me toe en schrijf me een mail. We doen een verkennend gesprek, en daarna zien we wel.

Graag tot weldra,

Anje

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x