De Wissellijst

Een artistiek werk van betekenis in je huiskamer of je praktijk. Een werk gemaakt door mij, netjes ingelijst. Een werk dat spreekt met jou en met je gasten/cliënten/patiënten. Want het werk komt met een verhaal, een verhaal dat gedeeld wil worden. Een uniek verhaal, een universeel verhaal, een verhaal dat reist omdat het reizen wil, mensen wil voeden, woorden wil zoeken, betekenis wil brengen. Een verhaal dat harten wil raken. Het werk dat ik maak reist van de éne persoon naar de andere. Het is dus even bij jou en dan reist het weer verder. Kunst die raakt, reist en rust. Dat is de idee.

Misschien wil jij wel 'wissellijster' zijn? Een 'wissellijster' is bijzondere vogel, het is een hartenraker, iemand die een artistiek werk onder zijn hoede neemt door het een mooie plaats te geven in zijn huiskamer/praktijk en erover in dialoog te gaan met zichzelf en/of met bewoners/gasten/cliënten van het huis. De intentie is om speelse en diepzinnige dialogen te creëren tussen verschillende huiskamers/praktijken. Dat je je geraaktheid deelt met anderen. Raken, geraakt worden, opnieuw raken, en zo ergens geraken misschien? Een 'pay it forward'-experiment van betekenis. Doe je mee?

De deal: Om de 3 maanden zorg ik voor een nieuw werk, mét een verhaal erbij. Een nieuw verhaal of een verhaal dat verder bouwt op het vorige, een verhaal dat bij jou past, een verhaal dat groeit. Want wanneer het werk bij jou vertrekt, reist het naar een volgende wissellijster. Zo maakt het werk een cirkel, en rondreis, een lusvormige beweging tussen 4 verschillende huiskamers/praktijken in regio Leuven. Vier keer per jaar is er een wissel. Op een jaar tijd komen er dus 4 werken bij jou langs. 

De prijs: 250 EUR (inclusief btw) voor een abonnement voor 1 jaar. Inbegrepen: 4 rondreizende werken (elk werk is ongeveer 3 maanden bij jou te gast), netjes ingelijst, inclusief het verhaal dat je op speelse wijze kan delen met anderen. Bij elk werk hoort immers een notitieboekje waarin jij en je gasten zinnen, bedenkingen, vragen en antwoorden kunnen noteren. Dat boekje met zinnen gaat door naar de volgende 'wissellijster' en zo bouwt het verhaal zich verder op. Je kan je ook aanmelden als 'kwartet' van 4 'wissellijsters' (dat is misschien wel nog fijner!). De werken springen dan tussen jullie. Voor de levering en ophaling van de werken bespreken we samen wat praktisch gezien het makkelijkste is.

De belofte: Op het einde van het jaar krijg je een terugblik op alle dialogen die op die manier ontstonden. Er wordt een vrijblijvende ontmoeting georganiseerd tussen alle deelnemers waardoor je elkaar in levende lijve kan ontmoeten en we samen kunnen uitwisselen over de ervaring. Deze ontmoeting gaat door in mijn atelier in de Abdij van Keizersberg in Leuven.

Dus je kan je aanmelden als kwartet van 4 personen of gewoon als individu/praktijk, en dan doe ik de matchmaking (het kan wel dat je dan even moet wachten tot het kwartet vol is). Wat denk je? Ja?

PS: Beheer je een groepspraktijk dan zijn er ook andere deals mogelijk die we dan samen vormgeven in cocreatie.

  • {{ message }}
  • {{ bookable_message }}
  • {{ event_message }}
De Wissellijst

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x