Portfolio

Op deze pagina toon ik een kleine selectie van mijn werk, dat veelbetekenend is voor mij. Het geeft een eerste idee. Misschien wil je het wel in het echt zien. In dat geval maak je best een afspraak met me via mail. Mijn werk is te koop. Kom een kijkje nemen in mijn atelier in Leuven en ik help je graag verder. Ook de inlijsting neem ik voor mijn rekening. Ik werk daarvoor samen met Quadro Inlijstatelier in Aarschot. Koop je een werk bij mij, dan wordt het professioneel ingelijst zodat jij het alleen maar hoeft op te hangen. 

Budget: 500-1.500 EUR voor een origineel kunstwerk (1/1), professioneel ingelijst.

I have been creating prints since 2002. They are for sale. If you're interested you can come to my art studio to have a look, or you can scroll through the pictures below. Not all my work is online, merely a small selection.

Kunst in wetenschap. De start.

Starting my career as a scientist I fell in love with microscopical images of cells, viruses and DNA. This is my earliest work. Most of it has been sold. I still love it a lot. Het begon allemaal in het labo. Wat ik onder de microscoop te zien kreeg, was niet zelden een streling voor het oog. De details fascineerden me. Ik was toen al opnieuw gestart met een opleiding in de Academie voor Beeldende Kunst, maar het was pas na mijn doctoraat dat ik er echt veel tijd aan kon wijden. Tot 10u per week vervolmaakte ik me in de grafiek, gaande van toxisch tot non-toxisch. Heel vaak trok ik me terug in Atelier Blauwhof waar ik etsen maakte voor wetenschappers. Straffe gelegenheidsgeschenken voor zwaargewichten als Marc Van Ranst, Marc De Ley, Yves Engelborghs, Lut Arckens, Veerle Baekelandt, Zeger Debyser, Dirk Daelemans, Annemie Vandamme.

Meer foto's

Experiment. Gewoon doen.

I love to experiment with shapes and structures. Organic shapes such as cells, bacteria and viruses have always intrigued me. It is one of the reasons I decided to study virology. Long long ago. Experiment impliceert vrijheid. Het verhaal mag gewoon zijn gang gaan. Zo wordt het verteld. Grafische structuren, organische vormen. Strakke geometrie en zachte morfologie. Hier komt het samen, gaat het hand in hand en vertelt het een narratief over wetenschappelijke feiten in een verhalende context. Cijfers, lijnen, grafieken. Bewerkingen, patronen, repetities. Mogelijks een verhaal. Mogelijks niet. Contrasten. Zwart en wit. Alles door mekaar. Haast altijd de microwereld als uitgangspunt. Heel vaak ook virussen (van voor de pandemie al). Maar dan in een nieuwe context. Een vernieuwend perspectief. Experiment betekent ook herhaling. Repetitie. Steeds hetzelfde doen maar net iets anders. Sleutelen aan 1 variabele per keer. En zo onderzoeken hoe iets werkt, hoe iets beter kan. Aanvaarden ook dat perfectie niet hoeft. Een streven mag zijn. Maar niet altijd. Soms is goed gewoon goed genoeg.

Meer foto's

Land. Wonder.

Fascinated by arctic landscapes. Endless. Challenging. It makes me feel alive. Bergen. De weg naar de top. De weg door de sneeuw. Afzien. Avontuur. Het topgevoel. Het hoort bij mij. Ik reis graag naar de bergen en naar het hoge noorden. Daar ben ik weg van de wereld en laad ik op. Graag alleen of met twee. Soms ook eens met het gezin. De schoonste herinneringen.

Meer foto's

Leven. Het begin.

Inspired by giving birth to my 3 wonderful children I made quite a lot of prints related to pregancy, giving birth and raising my kids. Mama van 3 kinderen. Het leven doorgeven. Mijn lichaam krijgt nieuwe betekenis want het is een thuis voor een nieuw lichaam, een mens, een kind, mijn kind, ons kind. Het gegeven van zwangerschap, geboorte, moeder worden, moeder zijn. Het inspireerde me. Nog altijd fascineert het me, de start van het nieuwe leven. Eveneens boeiend, de eerste lijnen van een kind. Zijn handschrift en signatuur.

Meer foto's

Poëzie. Komen tot essentie.

I love the combination of words and images. Lay-out, font and spacing are crucial. I guess these were my very first attempts in scribing. Ik schrijf teksten en poëzie. Op die manier orden ik de dingen om me heen. Schrijven als remedie. Schrijven als vorm. Schrijven als ontspanning. Omdat het vanzelf gaat. Automatisch. Schrijven kan vanalles zijn. Dagboekschrijven voor mezelf. Brieven voor vrienden. Als woorden komen schrijf ik ze neer. In poëzie ga ik op zoek naar de essentie van de dingen. Hoe minder woorden hoe beter. Haast altijd hangt er ook een beeld in mijn hoofd. Dat beeld zet ik soms over op een plaat om af te drukken. Met de drukpers.

Meer foto's

Open. Vragen die vernieuwen.

I guess it is my scientific training that always invites me to try to understand what is happening. Many scientists at different universities have taught me how to open my mind for things we do not understand. Critically, but openly. Openly, but critically. I am grateful for my teachers and professors. Especially those who were open towards the unknown. Paradigma's zijn de brillen waarme we naar de werkelijkheid kijken. Zij bepalen wat we wel en niet zien. Capra (1996) spreekt van 'a constellation of concepts, values, perceptions and practices shared by a community, which forms a particular vision of reality that is the basis of the way a community organizes itself'. Of om het met woorden van Van Havere anders te zeggen: 'We leven in een tijd waarin ieder van ons uitgedaagd wordt om individueel én samen ons collectief bewustzijn te verruimen, en daarmee gepaard gaand, onze kijk op de werkelijkheid te verbreden. De geschiedenis heeft ons geleerd dat dit veelal gepaard gaat met veel tumult, onrust en weerstand, omdat verandering inhoudt dat je oude overtuigingen niet meer lijken te werken. In dat geval spreken we over een paradigmaverschuiving'. Het zal wel mijn wetenschappelijke scholing zijn die me weerhoudt van klakkeloos voor wààr aannemen van esoterisch getinte filosofieën. Anderzijds is het net mijn wetenschappelijke ingesteldheid -het willen begrijpen hoe de wereld in mekaar steekt- die me telkens weer verwonderd aan het lezen zet elke keer ik weer eens bots op een ander wereldbeeld dat het mijne in vraag stelt.

Meer foto's

Verbinding. Het gevoel van thuiskomen.

Some people feel like home. This work honors friendship and love. In all its shapes and colors. Af en toe komen er mensen op je pad die je leven op zijn kop zetten. Je hérkent ze. Alsof je ze al kénde. Van veel te lang geleden. Eindelijk. hier ben je weer. Hierop heb ik zolang gewacht. Van bij de eerste ontmoeting wéét je het gewoon. dat dit 'anders' is. Bijzonder. Speciaal. De energie stroomt. Dit soort van ontmoetingen kleuren ons leven en strelen onze ziel. Het lijkt wel alsof je trilt op dezelfde golflengte. Alsof je samenvalt met de ander. Je ervaart een gevoel van 'thuiskomen'.

Meer foto's

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x