Thickening the story

Thickening the story

Trop is te veel. Vanaf wanneer is het teveel? Wanneer breek je? Wat voedt jouw ja, wat voedt jouw nee? In deze tijd wordt er veel gesproken over grenzen stellen. Dat voelt alsof een mens een territorium bezit met een soort van vaste omheining erom heen. 'Grenzen stellen' klinkt als iets wat iemand te doen heeft om zijn identiteit te definiëren, om aan te geven wat wél en vooral wat niet tot de identiteit behoort. Het voelt defensief, op de hoede voor 'profiteurs'. Het begrip 'ruimte geven' zegt hetzelfde maar vanuit een andere energie. Welke ruimte is beschikbaar, welke ruimte kan verkend worden, welke ruimte is er rondom je om in relatie te gaan met het nieuwe, het andere, het onverwachte?

The more you know, the less you need. Meer kunnen met minder. Een cirkel als uitdrukkingsvorm voor een soort van essentie die weinig lijn inhoudt maar veel ruimte. Het is grenzen stellen door ruimte te geven. En er vervolgens op responderen. Met roze blokjes bijvoorbeeld. Of op jouw eigen unieke manier, in verbinding met de eigen unieke manier van zoveel anderen rondom je. 

Beware the illusion of certainty.

Dit weten we:
naast iedere zin van betekenis
bestaan massa's zinloze kakafonieën,
verbale warboel en
incoherenties.

Jorge Luis Borges

Fel roze zinnen zetten met symbolen.
Verhalen aandikken tot ze hun juiste proportie aannemen.
Niet te veel en vooral ook niet te weinig.

(You are enough.)

OPLAGE
Uniek exemplaar (1/1)
Gemaakt in augustus 2023, vanuit mijn ervaring dat het van belang is om 'dunne' enkelzijdige verhalen aan te dikken tot multipele veelzijdige en caleidoscopische waarheden. Tegen de stroom invaren, het dominante narratief bevechten. Blijven opkomen voor het goede. De zachte kern blijven zien, door de donkere wolken heen.

AFMETINGEN
Kunstwerk: 25x40 cm
Lijst: 40x60 cm

TECHNIEK
Letterpress op een bestaande achtergrond (enkele decennia terug vervaardigd door Dries van den Broeck), geschonken door Atelier Blauwhof.

MATERIAAL
Papier - Zerkall
Aquarel

PRIJS
400 EUR
Indien gewenst: professionele inlijsting 200 EUR

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x