Scribing

Scribing

Zit je vast? Voel je je verward? Bevind je je in een complexe situatie? Dan kan ik je vooruithelpen via een scribing sessie.

Een scribing sessie is een online vorm van coaching waarbij ik op een tekenende manier aanwezig ben bij jou en je verhaal. Terwijl we praten, teken ik. Hierdoor ontstaat een visuele houvast die je de weg wijst en waarmee je een hele tijd verder kan. Het is een uniek proces. Eens je het geproefd hebt, ervaar je hoe krachtig het de dingen in beweging zet.

Je mentale redeneringen wordt gevisualiseerd. Dit proces verbindt het rationele met het intuïtieve waardoor de eigen creativiteit aangewakkerd wordt. De weg ontvouwt zich, het pad wordt hertekend, de beweging volgt...

Ontwarsessie: individueel coachingsgesprek via zoom

Wat ontstaat er tijdens een scribing sessie?

 • Een visuele weergave van jouw verhaal dat kan dienen als houvast, als anker, als kompas
 • Een spiegel waar je op verschillende momenten, telkens vanuit verschillende perspectieven, kan naar kijken
 • Richting, nieuwe paden worden zichtbaar
 • Een nieuwe verbinding, een nieuw verhaal
 • Frisse inspiratie vanuit het beeld dat we samen creëren
 • Het stimuleren van jouw eigen creatieve vermogen...
 • Samenvattend: 'Clarity in complexity'

Hoe gaat het in zijn werk?

 • Je contacteert me via mail (info@bioart.eu) en we maken een afspraak.
 • De eerste afspraak is een vrijblijvende kennismaking, we praten even met elkaar, voelen of er een klik is, bekijken of ik je kan helpen. Voorzie hiervoor ongeveer een half uurtje tijd. Ik vertel wat ik doe, geef wat meer uitleg bij het 'scriben', toon enkele voorbeelden. Zo kan je je een idee vormen van hoe ik werk.
 • Als je dat wenst, leggen we een volgende afspraak vast en start de coaching.
 • Een coachingsgesprek duurt 1 uur en gebeurt via zoom of een ander online video platform.
 • Ik stel enkele vragen en terwijl jij praat, teken ik. Op het einde van het gesprek deel ik mijn visuele reflectie met jou.
 • Ik scan het resultaat, de 'scribing' in en bezorg je die per mail. Eveneens stop ik de 'scribing' in een omslag en doet b-post de rest. Enige dagen later ontvangt de 'scribing' in jouw brievenbus en kan er thuis verder mee aan de slag. Je kan de 'scribing' ook delen met vrienden of familie, de tekening kan een opstapje zijn om met andere mensen in dialoog te gaan over jouw proces. Geen decoratief stukje kunst maar een ongoing piece of art. Een kunstig narratief over jouw eigen proces.

De kostprijs van een scribing?

 • De prijs van een sessie van 1 uur bedraagt 80 euro (inclusief BTW).
  In tegenstelling tot vele van mijn collega-psychologen en -therapeuten ben ik btw-plichtig wat betekent dat ik 21% btw afdraag aan de staat.
 • Dit bedrag omvat een coaching sessie van 1u, een kunstwerk dat je wordt toegestuurd via mail en via de post. Ook de gebruikte kunstmaterialen (markers, potloden, aquarel, aquarelpapier), gekartonneerde omslag en postzegels zijn inbegrepen in het bedrag. Een factuur is verkrijgbaar op vraag.
 • Je betaalt via overschrijving, met de vermelding 'scribing, je naam en de datum van de sessie'.
 • Een gunsttarief is mogelijk. Vraag ernaar tijdens het kennismakingsgesprek.
 • Betaling kan via overschrijving op BE39 7340 2983 8219 - KREDBEBB, graag met vermelding van je naam en de datum van de sessie.

Getuigenissen van cliënten:

'Een tekening in kleur, in parallel met een gesprek, maken voor mij echt een verschil! Wat gezegd wordt, wordt ook samenvattend visueel vertaald, dit werkt erg ondersteunend en versnelt mijn proces. Een rode draad van hoop en groei wordt binnen het traject aangereikt en is steeds beschikbaar voor verder reflectie. Zelfs 2 maanden later grijp ik nog eens naar de scribings en geven ze me opnieuw houvast.' - MT

'Voor mij is deze vorm van therapie zeker een meerwaarde. Verdriet, onmacht, het verloren voelen.. geen lichtpuntje meer zien... Ontzettend veel gevoelens rond verlies... Het is soms zo moeilijk uit te leggen. Anje probeert die gevoelens in beeld te brengen, waar ze ontzettend goed in slaagt. Door deze tekeningen te bekijken krijg je meer duidelijkheid en duidelijkheid brengt meer rust. Het is iets tastbaars. Het gaat niet verloren door de chaos in je hoofd. Je kan er telkens opnieuw naar kijken. Na elke sessie worden er opnieuw tekeningen gemaakt en op die manier zie je veranderingen. Je ziet werkelijk waar je staat en waar je heen wil. De schilderijtjes tonen je een weg naar opnieuw hoop en zingeving. Een absolute meerwaarde in herstel.
De weg is nog lang... Maar dit heeft me zeker geholpen. Dankuwel Anje.' - Christine

'Dankjewel Anje, voor deze houvast, net op het moment dat er (omwille van de Corona-crisis en lockdown) barsten kwamen in mijn referentiekader. Jouw scribing heeft mij geholpen om orde te scheppen in de plotse chaos in mijn hoofd, in mijn leven, in mijn waarden,... Ze helpen mij om mijn gevoelens te (h)erkennen en te benoemen, en daar kan ik dan op verder bouwen. De informatie en de emoties die ik eruit haal, verschillen ook, afhankelijk met wie ik erover praat (man, kinderen, vriendin, naaste collega,...), en van het moment dat ik ernaar kijk. Een soort van 3D spiegel, van wat voor en achter mij ligt, ten opzichte van mezelf en ten opzichte van anderen, van binnenin & naar buitenaf. En niet onbelangrijk: Ik kan er zelf verder mee aan de slag, en dit is hoe ik het liefst voor mezelf zorg.' - Nathalie


Scribing voor groepen en business

Je kan ook een beroep op me doen om een visueel verslag te maken van een vergadering, een seminar, een expertinterview, een focusgroep of een congres.

Via de kunst van scribing krijgt je bijeenkomst meer diepgang, deelnemers ervaren de visuele oogst als een tastbaar anker dat verbinding genereert en helderheid schept. De beelden bieden extra zichtbaarheid op sociale media.

Voor bedrijven en organisaties bied ik ontwarsessies aan voor teams en individuele medewerkers. Samen ontwarren we vragen, de uitdagingen die voor ons staan en creëren we een visueel kompas. Ook voor meetings omtrent strategie, missie en branding zet ik graag mijn visueel talent in.

Tevreden klanten: Verbinding in Verlies (online dialogen), Golven Maken (online meet-up Sociocratie 3.0), De Broeikas (scribing tijdens workshops en teamdagen), Mensj (workshops zelfzorg), Inspinazie,...

Een offerte is verkrijgbaar op vraag.

Scribing

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x