Workshop 'Kinderlijn'

Speelse workshop waarin we werken met kindertekeningen. Speelse lijnen en felle kleuren. Wat betekenen ze voor ons en hoe geven we ze een plaats in ons leven?


Concreet

Thema


Een kind verandert je leven, zet je wereld op zijn kop. Je leert jezelf kennen, meer dan ooit tevoren. Kinderen zijn wijze wezentjes en zijn als kleine spiegels. Ze tonen ons veel over onszelf. Onze kinderen zijn in die zin eigenlijk onze leermeesters. Elk kind staat op zijn eigen manier in het leven, legt zijn eigen accenten en leert ons een ander facet van onszelf kennen. We staan stil bij onze kinderen en hoe ze ons leven verrijken.

Techniek

Binnen de diepdruk zijn er een aantal droge diepdruktechnieken ontwikkeld die geen gebruik maken van zuur- en zoutbaden. Aan de hand van eenvoudige materialen uit een gewone 'doe-het-zelf'-zaak brengen we reliƫf aan op een mica-plaat. We maken hierbij gebruik van tape, lijm, acrylverf, modeleerpasta's en andere materialen. Eens de platen klaar zijn voor druk kunnen we ze ininkten als een gewone etsplaat. Vervolgens afdrukken en klaar is kees.

Meebrengen

Deelnemers dienen het volgende mee te brengen:

  • Eigen schetsen of startmateriaal
  • Enkele tekeningen van je kind, de eerste letters, woorden
  • Breng ook een schort mee die onuitwisbaar vuil mag worden en doe vooral niet je beste kleren aan...


Interesse?

Stuur me een mail en we bekijken hoe ik je kan helpen.

Workshop 'Kinderlijn'

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x