Workshop 'Symboliek'

Leuke workshop omtrent symbolen en hun betekenis. Voor deze workshop is geen enkele voorkennis vereist. Alles wordt stap voor stap toegelicht. Na afloop van de dag ga je naar huis met een mooie print, klaar om in te lijsten.


Concreet

Thema

Symbolen spreken een krachtige taal. Het éne symbool spreekt je aan. Het andere niet. Welk is jouw symbool? En wat betekent het? Je gaat op zoek naar ons eigen symbool en de betekenis van dat symbool in je leven. Je snijdt het uit in lino en drukken het af in vele kleuren. Ook kan je een aantal woorden afdrukken die te maken hebben met je symbool. Daarvoor kunnen diverse technieken aangewend worden gaande van stempeltechnieken tot lino. Na afloop neem je de afdruk van je symbool mee naar huis. Klaar om je leefruimte op een krachtige manier op te laden.

Techniek

De grafische techniek die we zullen toepassen in deze workshop is bekend als 'reduction lino cut'. Het is een linosnede in verschillende stadia waarbij je verschillende fasen doorloopt van wegsnijden en drukken, waardoor je een uniek resultaat verkrijgt. Wil je alvast weten hoe het in zijn werk gaat, dan kan je dit filmpje bekijken.

Meebrengen

Deelnemers voorzien het volgende materiaal:

  • Eigen schetsen of startmateriaal
  • Afbeeldingen van symbolen die veel voor je betekenen en een korte tekst van maximaal 10 lijnen. Dat kunnen ook enkele losse woorden zijn.
  • Breng ook een schort mee die onuitwisbaar vuil mag worden en doe vooral niet je beste kleren aan...

   


Interesse?

Stuur me een mail en we bekijken hoe ik je kan helpen.

Workshop 'Symboliek'

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x