Corona. Een luchtkasteel.

Corona. Een luchtkasteel.

Dinsdag 24 maart 2020

Vandaag was dubbel.

Lastig, want ik werd geconfronteerd met wel wat issues. Ik mis mijn werk. Ik mis mijn dagelijkse portie professionele contacten. Ik mis het vermarkten van mijn ideeën. Ik mis 'De Broeikas', de cowerkers, de cowerkcake, de vlotte vibes. Ik mis ook mijn collega's van de groepspraktijk 'Verbinding in Verlies'. De drukpers daar. Het cocreërend drukkend bezig zijn.

I love my job. De job die ik zelf creëerde. Het grote voordeel als zelfstandige: je creëert de job van je leven. En plots is die weg omwille van het samenscholingsverbod. Natuurlijk is er werk genoeg, werken aan de zaak, werken achter de schermen, maar om de één of andere reden kan ik me daar nu nog niet aan zetten. Het lijkt allemaal zo irrelevant nu.

De contacten lopen wel verder. Stap voor stap nemen we de draad weer op. Alles switcht naar zoom. We kijken naar mekaar. Het voelt nog wat onwennig. We zwijgen, we wachten en iemand neemt het woord. Hoe raakt het jou, hoe gaat het nu, hoe doen we dat nu samen? De antwoorden, we luisteren, het raakt ons in ons hart.

Een zoomgesprek met vakjes. Een mens daarin, een huis. Een spoor van een heel leven. Een plant, een kind, een kat. Wat speelgoed in de hoek, een zetel en een scherm. Een lamp en soms een venster. De zon en soms de maan.

Daar staat een trein en kijk. De trein staat naast het spoor. De trein is het spoor bijster. Is er nog wel een spoor? Waar vind ik dat? Waar koop ik dat? Hoe moet het met dat spoor? Of is het niet het spoor, dat ik bevragen moet? Misschien is het de trein wel, die naar de donder moet.

Iets nieuws misschien. Compleet herdacht.
Zoals een maatschappij.
Wat wil ik dan? Hoe moet dat dan?
Wat flarden op een rij.

Genieten van genoegzaamheid
met humor links en rechts.
Verbinden zonder oordelen
en zonder grenzen graag.

Een blotevoetenpad misschien?
Voor iedereen een huis,
een thuis die ademt van natuur
en tijd genoeg voor meer.

Blauw is de lucht en helderder
de wolken in ons hoofd.
Ieder doet wat hij graag wil doen
en bouwt zijn luchtkasteel.


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x