Groen

14 november 2023

Groen

Cirkels op reis. 

Ook wanneer ik op reis ben neem ik de cirkel met me mee. Ik maak 'afdrukken' van de bodem en registreer mijn cirkel, mijn route, mijn wandellus. In omzwervende bewegingen cirkelen we door het landschap. De dagelijkse fietstocht naar het werk, de route naar de winkel, de weg naar huis. Hoe ver ik ook ben, telkens land ik weer daar, op het stukje Aarde dat ik 'thuis' noem. Het is niet van mij, ik ben slechts een tijdelijke bewoner. Een voorbijganger in de sequentie van de tijd van de mensen die voor me kwamen en de mensen die na me komen. Ook zij zullen de plek die ik nu thuis noem bewonen. Ook zij zullen rondcirkelen op Aarde, net als ik. 

Deze cirkel maakte ik op Noorse bodem. Je ziet misschien wel de dennennaalden, het groen dat me daar vergezelt. Tijd en ruimte, in het grote en het kleine. Gewoon onderweg zijn. Onderweg door het leven. Wij samen. 

Lyrics van een song van 'The Wanderer' bij deze woorden: 'I know I'm not alone. We're all going home. Listen to the beat of your heart when you don't know where to go. We're all going home. Listen to the song that's playing on your own soul's radio'.

Text by Anje Claeys
Photograph by Anje Claeys

-

Benieuwd naar meer?

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x