De zomer regent

28 juli 2023

De zomer regent

Dit voorjaar focuste ik me op het naar buiten komen met mijn werk als scribe. Er waren 3 belangrijke gebeurtenissen de voorbije maanden. In mei mocht ik spreken over mijn werk in Gasthuisberg, het werk met jongeren dat ik doe voor UPC KU Leuven. Een lezing voor een publiek van om en bij de 70 deelnemers, die ik gaf samen met Elke van Roie, superviserend kinder- en jeugdpsychiater. Daarnaast was er het eindwerk voor de jaaropleiding 'Narratieve Hulpverlening'. Ik schreef een stuk over het 'Documenteren van gesprekken', een mooie gelegenheid om het werk dat ik de voorbije 5 jaar vormgaf op papier te zetten. In juli ging ik naar het Family Therapy congres in Assisi, waar ik mijn werk omtrent scribing voorstelde via een poster. 

Daarnaast ondernam ik deze lente een stevige poging om een artikel te schrijven over mijn werk. Dat artikel bevindt zich op dit moment -in draftmodus- bij een proofreader, dus er is even rust. Ze leest het na en vervolgens zal ik weer aan zet zijn. Dus, we zijn in publicatie-modus. Vraagt best wel wat van me, merk ik. Een zichtbaarheidsstrijd wordt gestreden. Onzichtbaar zichtbaar willen zijn, of zoiets. Een onmogelijke mogelijkheid.

Het vrije artistieke werk kreeg ook best wel wat ruimte de voorbije maanden. Ik ging verder aan de slag met de cirkels. Doorsnedes door bomen, stammen van bomen en ook de 'Tree of Life' methodiek vanuit de narratieve wereld werd grondig verkend. In juli was er een Mastercourse Letterpress. We gingen aan de slag met een tekst van Jorge Luis Borges. Ik selecteerde 4 quotes en plaatste die tegenover een hedendaagse zin of uitdrukking. Ik maakte kunstkaarten, weldra komen die te koop via Barboek in Leuven.

Thickening the story gaat over het verbreden van de identiteit van mensen. Hoe kan je erover waken dat een probleem in het leven van een persoon diens identiteit niet verengt? Hoe geef je mensen een breder zicht op wie ze zijn? Hoe doe je dat ook voor jezelf? Gestolde verhalen zijn schering en inslag en creëren maar al te vaak een zwart-wit kokerzicht dat niet meteen helpend is.

Zoals de regen die met bakken uit de lucht valt. Het lijkt dat het alleen maar regent maar toch is er ook veel droogte, momenten van zon, momenten van open hemel, momenten van niks. Thickening the story. Thickening my own story.

Het kunstenaarschap wil meer naar buiten komen. Tijd voor een update van de website. Offline halen wat niet meer up to date is (check), een nieuwe positionering (check), een ander beeld op de homepage (check) en enkele fonkelnieuwe pagina's (in wording). Het zal zijn dat de tijd rijp is. Ineens gebeurt het dan. Als vanzelf, op een doordeweekse vrijdagavond.

In september gaan we weer verder met 'De Zondagen' (de ontrafelende dialogen die maandelijks doorgaan in mijn atelier). Alle info vind je via de link hieronder. Voel je je aangesproken? Neem dan contact met me op.

Voel je het resoneren? Doe dan mee met 'De Zondagen'! Klik hier voor meer info.

Elke maand trek ik me een week terug in mijn atelier. Ik druk me uit. Letterlijk en figuurlijk. Wil je weten wat er in mijn atelier gebeurt, meld je dan aan via de link hierboven en word deel van het verhaal.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x